80 år?

Ack-ack-ack, gårdagens gymträning gav inte det resultatet jag väntade mig. Kände mig riktigt taggad och stark igår. Lite till kan jag lasta på tänkte jag i slutet på passet. Det skulle jag inte ha gjort. Det bara small till i kors/ländryggen och en strålande smärta ned i höften och skinkorna tog vid. Jävla KLANT, vara uppe och nosa på vikter man bara varit på när man var riktigt vältränad.

Det blev riktigt orolig sömn inatt. Vaknade varje gång jag vände på mig av smärtande rygg. Ska sticka iväg och köpa alvedon och alindrin. Två alvedon tillsammans med en 400mg alindrin ger en bra smärtlindring. Är det så här det känns att vara riktigt gammal? Fy fan vad besvärligt i så fall. Undrar just hur en löprunda skulle kännas...nej, ska nog inte ens tänka tanken.

En gråmulen dag

Vaknar av att regnet piskar plåttaket. Det låter som huset står under ett vattenfall. Hmm, klockan är lite efter 11??? Vad fan har hänt med mig? Jag sover som en björn. Igår sov jag mellan ca 0400-1300. Sen blev jag ju sne och la mig i protest från ca15:00-1700. Därefter hälsade jag på en vän och såg lite av Beck. Väl hemma la jag mig framför tvn och somnar ca 24:00. Vaknar 06:30- upp och pissa. Somnar igen och sover till 11!? Märkligt...jag som har haft problem med att sova. Måste vara att jag håller på att bli grymmans förslöad av all service man får. Jag behöver ju inte ens tänka på mat eller fika. Det kommer bara fram.

Jag måste stjäla ett bra citat från en väns blogg:
"Den som undandrager sig att fullgöra värnplikten och endast vill njuta av fosterlandets gåvor utan att gälda dess krav. Han är ovärdig att nämnas bland fria svenska män."

Detta bör man pränta in i fler sinnen i försvarsneddragningarnas tid. Här är finansminister Borg ute och cyklar när han ska ta pengar från försvaret. Det trodde jag inte skulle komma från högerblocket. Det var en gång ett land som drog ned på sitt försvar när andra länder rustade upp. Det landet hette Sverige och detta var under starten och förberedelserna av andra världskriget. Ett försvar tar LÅNG tid att bygga upp men det går snabbt att rusta ned. Jag hoppas det inte görs ett misstag till, när vi har krav på oss att deltaga i internationella operationer under FN- flagg. Det känns som att vi inte längre är alliansfria(frågan är om vi någonsin varit det) i vilket fall som helst. Vi är ju "vapenbröder" med USA och britterna. Det säger dem själva. Vi säljer vapen för 4 miljarder per år endast till USA och siffran ökar. Betänk att vi enligt vår egen Svenska lag egentligen är förhindrad att sälja till krigförande länder. Vi har redan ställt oss på USAs och västvärldens sida i dem krig som utkämpas. Vi levererar krigets nyckel. Det kan man se på dem länder vi säljer vapen till. Dem länder som inte är lämpligt att sälja till använder vi lagtexten som ursäkt till att inte sälja. Därför kan vi lika gärna gå med fullt ut i NATO. Vi är redan inne i svängen iallafall vare sig vi vill eller inte...

Det är tragiskt att se klippen och fördömandena från vår dåvarande stats och utrikesminister när Irakkriget inleddes. Persson och Lind påstod att USA begick brott mot folkrätten genom att påbörja kriget. Med detta påståendet skjuter dem åter igen sig själva i foten eftersom man då skulle stoppat vapenexporten till USA med omedelbar verkan. Återigen så får vi inte sälja vapen till länder som begår brott mot folkrätten. Detta stärker min negativa syn på sossar. Hade högern styrt hade man tagit sitt ansvar och inte på samma sätt idiotförklarat staten Sverige. Men, men- detta är väl ytterliggare ett bevis på vad sossar anser att "solidaritet" är. Solidaritet mot vem då??? Sossarna lurar många som röstar på dem genom att påstå att dem är mot kriget. I själva verket, när man ser på handlandet med USA, är man för kriget. Men kommentarerna i medierna låter ju vackert när man vill få fram bilden att det är borgarna som är USA vänliga och krigshetsande. Lögnen att sossar är fredsälskande och mot imperialism går ju hem hos många.


Usch, fy och blä!

Dagen börjar kasst så in i helvete. Strax innan 13:00 reser jag mig, karatebakis och jävlig, ur sängen och vinglar mot toan. Jag har allt klart framför mig. Nu ska jag kurera mig med vatten, huvudvärkstablett, mat, dusch och kaffe. Eventuellt har jag tänkt sticka iväg på en löprunda och svettas bort det onda. Går in i badrummet och vrider om kranen på tvättstället- inget händer. Med munnen gapande, desperat och törstig testar jag vrida på duschen,- en droppe kommer ut. Med stora ögon samt gapande mun står jag och försöker få hjärnan att fungera. Vad i helvete, pappa har stängt av vattnet och håller på dra om vattenledningarna.

Förbannad fan, satans, jävlar, helvete vad sne jag blir. Där rök hela bakfyllekureringen. Jag kommer få dras med skiten hela dagen. Inget kaffe, inget vatten, ingen dusch, ingen löprunda, ingen bakfylleskit, en mamma som inte tycker synd om mig utan gör sig lustig och till råga på allt vågar jag inte köra bil förrän ikväll. Anna tyckte iallafall "lite" synd om mig.

Gårdagen var fan inte värd detta helvete jag nu har framför mig. Snart måste jag ut i skogen och baja...

Alldeles för sent

Hmm, skriva ett blogg inlägg när man är lite småpackad är kanske inte så bra. Men va fan- jag tar risken. Jag har inget märkvärdigt att säga förutom att jag haft en jäkla trevlig kväll med bastu, bad, trevligt sällskap och snack om allt bus vi hittade på som ung. Hade gärna velat ha med Anna. Nu är jag i "pöjkrummet" och jag saknar henne jättemycket. Hade varit så skönt att krypa ned, kramas lite, somna gott och tryggt, för att sedan vakna och käka frukost tillsammans.

Imorgon är det 25-årskalas. Det är 2 personer som fyller år. Bror och syster som är födda med två timmars mellanrum. Kommer vara många där som jag inte träffat på ett bra tag. Efter kalaset blir det utgång i hemstaden.

Natti-natt, bör nog få lite sömn för imorgon blir det nog ganska sent. Dem flesta krogarna stänger 03:00 :o)


Ut på vattnet

Så var vildsvinet i marinad för morgondagens grillning. Dagen har bara försvunnit. Sov som en stock till 11. Det blir ett antal öl imorgon tillsammans med goda vänner men grillningen sparar jag till mamma och pappa. Få grilla lite tidigare. Idag har jag ätit en frukost bestående av mammas mjuk kakor med rökt karre och mjölk. Efter frukost blev det lite handling sen åkte jag förbi en kompis samt fikade lite på deras altan. På eftermiddagen blev det förstås "Fika" med kaffe och dopp hemma hos mina föräldrarna :o)

Ska snart ut och löpa innan middagen. I kväll ska jag åka och fiska samt lägga ut lite nät med 3 kompisar. Nu ska det rökas fisk.


17:46- Säga vad man vill men all denna onyttig mat ger en riktig fin löpenergi. 1,1mil (3 varv) avverkade runt traktens löpspår. Jag börjar känna riktig soldatstyrka igen :o)


Så var man i hemstaden

Morgonen började med ett uppvaknande av mobilen. En kompis ringde och frågade om det var idag jag skulle komma till hemstaden. Fest erbjudandet kom som ett brev på posten. Nu kom jag upp för sent så utgången får sparas till senare tillfälle. Dagen med Anna var speciell med tanke på att vi inte ses förrän om 10dgr. Tiden utnyttjades iallafall till max :o). Jag kommer sakna henne mycket.

Mätt som fan är jag. Det började på flygplatsen med den obligatoriska flyg ölen. Den är standard då jag ska flyga någonstans. När jag kommer hem vankas det dessutom alltid en massa snask och mammas mat. Idag har jag sen 20:30 tryckt i mig:
2 grillade kotletter och grönsaker
Delat en halv kartong kokosbollar med pappa
2 stora koppar kaffe
7st av mammas nougatkakor
chips med dip
Några hårda godisar
4 plommon

Jag har ont i magen!
Kommer bli fet som fan. Det blir en löprunda imorgon och jag ska inhandla öl. Det blir den ypperliga Mariestads Sommarbrygd. Mer kalorier, jag för fan, mer kalorier bara....suck. Nåja, jag får ta igen detta under några veckor när jag kommer hem. Man har bara ordentlig semester en gång per år. Det är nog tur det.

Träningsvärk

Sitter och ojar mej över min träningsvärk. Gårdagskvällen blev mycket trevlig. Det blev en libanesisk restaurang med en buffe av olika rätter och ett grilltillägg. Till detta drack vi en öl och ett gott rödvin. Båda dryckerna var givetvis från Libanon. 

Efter lite socialiserande lämnade vi restaurangen och skulle ta tunnelbanan hem till Anna. Jag försökte köpa en biljett via sms men jag fick ingen bekräftelse på köpet och kärringen i kuren vägrade att släppa förbi mig. Det kan ju ta lite tid innan bekräftelsen kommer och tåget var på ingång. Jag visade henne att meddelandet hade levererats. En herre bakom mig var lika stressad och vi gjorde ett gemensamt försök att hetsa oss förbi kärringen. Efter en del "snack" släppte hon förbi oss och jag sprang mot tåget. Vad händer- jo, det smäller till två ggr i vaden och jag får givetvis en streckning. :o( Jag hade ju löpt elaka 8an i hyfsat tempo och var bra stel men det där var fan kärringens fel!

Nåja, vi hann med tåget och tog oss hem problemfritt till Annas lägenhet med den minimala sängen. Det blev inte mycket sömn inatt men jag har sovit middag. Jag kan inte sova om jag inte kan fladdra runt samt vräka ut mig i sängen. Jag måste kunna röra mig utan att stöta i något. Men, jag fick ju sova mycket nära min kära och det väger ju upp ganska mycket :o).

Imorgon är det avresa till hemstaden. Har ägnat mig åt att småpacka lite.

SKITVÄDER!

Regn, rusk och blåst. Det är ju typiskt när man har semester- SUCK!
Idag blir det en tripp in till Stockholm för att avnjuta en middag tillsammans med Anna, min bror och hans sambo. Vet det tusan var vi ska käka. I Stockholm finns det ju tusentals ställen. Jag och bror hade beslutsångest i telefonen och kom inte ens fram till vilket land maten skulle vara ifrån. Det blir väl damerna som får kliva in och styra upp det.  

Jag sitter och funderar var jag ska kunna dammsuga och städa ur bilen denna skitväder dag. Måste ju vara någonstans där det finns tak. Jag ska ut och löpa elaka 8an i lugnt tempo. Fan, jag känner hur Göteborgsveckan lagt sig som bomull runt magen. Inte bra alls detta och värre kommer det bli när jag åker till min hemstad med mammas mat och ett stort antal öl. Jag får se till att hålla min träning igång annars blir man väl kallad "den lilla köttbullen" eller något när man kommer till jobbet igen.

Hmm, undrar om jag klarar av lugnt tempo idag. Blev förbannad när jag såg mig i spegeln. Det blir en eventuell misshandel av kroppen under elaka 8an.

En ny värld öppnades

Så var man tillbaka från GBG. Jag får nog säga att en ny värld har öppnats när det gäller familjeliv. Jag fick se både fördelar och nackdelar men överlag måste jag säga att det gav mersmak. Jag har aldrig stått på den här sidan förr. Det var första gången som jag träffade Annas äldsta son- Emil. Han verkar vara en sån som kan umgås med alla. Det var en riktig clown :o). Nu körde jag en jäkla lugn/ lite obrydd stil men jag tycker att det måste vara på ungarnas villkor när man kommer "inklampande" som ny och ställer till det "vanliga". Anna fick sköta allt "bråk". Jag tror inte jag kan vara någon "pappa" men väl en kompis. Trots syskonkärlek med bråk, skrik, tjat och spill så var det ganska kul och bättre än jag väntade mig. Elins svartsjuka börjar gå över. Hon var ju van att ha mamma för sig själv :o) En dag räknade jag hur många gånger hon sa "mamma". Mellan 09:00 och 13:00 så var hon uppe i över 80 gånger och då slutade jag räkna.

Vi hann med en hel del utan att vara allt för överplanerande. Liseberg blev det ju en sväng till. Grabbarna (Emil med kompis) stack iväg illa kvickt med pengar och åkband. Dem såg vi inte på hela tiden. En negativ sak jag fick se var hur dyra i drift ungar är. Lilla Elin fick vi förstås "hänga med" när hon gick på lilla liseberg. Det verkligen lyste i ögonen på henne av glädje och spänning. Magnus och Dess träffade vi på Farellis och överlämnade deras present. Förhoppningsvis fick dem ännu mer smak av det som väntar dem med tanke på Elins lilla utflykter på Farellis.  När det gäller Emil är min tolkning att det kommer krävas en del tyglar för att hålla lite koll. Mamma har stenkoll. Anna är en av dem bästa mammorna jag sett.

Lerums äventyrsbad fick sig ett besök. Det mest spännande som hände var att Emil sögs fast i en ventil och fick ett grillmönster på ryggen. Detta händer 2 ggr per år och det är givetvis clownen Emil som råkar ut för det. Det såg inte vackert ut men han var glad ändå. Vi hängde en del på Heden med och tittade på Gothia Cup. Vi åkte även paddan och blev officiellt "turistmupp förklarade" av åskådarna runt kanalen. "Gothenburgs finest" (A-lagarna) vinkade ivrigast :o) På Feskekyrka åt vi den godaste skagen sallad jag smakat för endast 55 kr/pers. Givetvis blev det även en öl eller två på olika pubar.  Magnus kom och visade polisbilen för Elin och Anna. Trots viss blyghet från Elins sida var det nog en av höjdpunkterna för henne. :o) En del knatande och fikande i Haga blev det med. Resan avslutades på hemvägen i Gällstad med köp av ett rejält lager märkeskläder. För mig gick det 2100:-. Vi stannade även i Gränna och handlade polkagrisar i en ansenlig mängd.

GBG- here we come

Dagen innan avresa till GBG med Anna och kids. Jag är lite nervös men det blir nog bra. Vi ska åka i lilla "klittan". Det är hennes lilla Renault Clio. Det kommer bli lite trångt för dem i baksätet :o) Jag ser verkligen fram mot den här resan. Gothia cup minnen kommer flöda fram. Turneringen pågår ju just nu med 35000 ungdomar- världsrekord. Har själv spelat turneringen 3ggr och det är ett stort äventyr för ungarna. Någon dag ska vi gå ned till Heden och kolla in morgondagens stjärnor. Det finns mycket högklassiga spelare i denna cup.

I veckan ska vi försöka hälsa på några vänner och överlämna deras bröllopspresent. Får hoppas dem har tid med oss någon dag. Vi pratade även om att åka till något äventyrsbad.

Fan, nu känner jag mig ensam igen.  Får käka lite och se till att träna.

Trivselkurvan ser ut som en skakig börs

Fredagen blev jätteskön med några öl och sen blev det att sätta sig på tåget och åka till Anna. Jag saknade henne så mycket och saknad ska man göra något åt om man kan. Jag sov över och dagen efter åkte vi till min "privata strand" och gottade oss. På kvällen blev det lite god mat och mys. Det var otroligt fridfullt och trevligt på alla sätt.

Söndagen har varit tyngre och jag har delvis mig själv att skylla. Men faktum är att jag tror det kommit förr eller senare att saker måste få ett svar samt kräver en prövning. Det är jobbigt att älska som jag sagt så många gånger förr. Särskilt jobbig inbillar jag att det är för mig. Jag uppfattar mig som en rätt normal person- iallafall när det gäller förtroende och klarspråk. Tillit däremot är inget man får gratis av mig. Det förtjänar man och man får jobba för det. Undrar om jag själv förtjänar det? Som man bäddar får man ligga är ju ett uttryck som kan stämma ganska bra. Detta är nackdelen när man är restriktiv om vilka som får påverka en på ett väldigt nära känslomässigt plan. Mina värderingar har sin historia och det är ingenting jag bara kommit på eller kan påverka på djupet. Vissa tillfällen hatar jag mina värderingar och min försiktighet. Särskilt när jag vet att min närvaro kan komma att påverka flera personer. Andra har sin historia.

Nu har jag varit kryptisk men jag får iallafall skriva av mig lite. Det finns dem som är underbara men egendomliga på vissa sätt. Nu känner jag mig så jäkla ensam och det hade varit skönt att inte vara det. Får se på Beck eller något. Det är ju iallafall semester...

"Alice Levander- det nya stjärnskottet" eller "nej men jag knullar skiten ur din fru två ggr i veckan medans du sysslar med momsredovisning i skärholmen, ska du nu tala in ditt vittnessmål på band eller vill du ha hjälp?"  


Snart bara en dag kvar

Nu är det bara att räkna timmar och sen är det semester. Det vankas semester öl på fredag med några vänner från stan. Idag hade ju inte varit något alternativ med detta pissväder.

Det felaktiga beslutet i föregående inlägg hade blivit ändrat. Camilla hade gått på semester från och med idag :o)
Jag mötte "Svinet" i korridoren och sa hej. Han utstötte ett besvärat hej tillbaka och ökade takten på gången. Nåja, något är nog inte som det ska med honom. Säkert har han något trubbel hemma som yttrar sig i konstigt beteende på jobbet. Han har inte varit så här förr, enligt dem som haft mycket med honom att göra.

När jag tittar ut är det en otrolig trafik med båtar i kanalen. Nog är vissa av båtarna riktigt fina och vräkiga men jag blir inte avundsjuk så länge det regnar. Det finns många människor med mycket pengar vad det ser ut som. Eller också har några väldigt mycket lån. Hade varit mysigt att ha en båt. Dock är det mycket jobb med en båt och särskilt med en lite äldre. Synd att man inte är rik :o) Känns som jag hellre lägger dem pengar man har på något annat men i framtiden kanske.

20:32 Så var elaka rundan klar. Blir intressant att se hur kroppen mår imorgon.

Lite konstigt är det

Tänk att man inte kan hålla sig från att bli arg på arbetet trots att det snart är semester och att vi inte har något att göra. Vi har en vikarierande chef som måste fått ett sällsynt hjärnsläpp. Han nekade en tjej ledighet trots att folk sitter i fikarummet och spelar kort. Hans motiveringen var "Nä, du söker med för kort varsel och jag ger inte ledigt så här i slutet" Tjejen blev ledsen och jag blev sne. Hon hade dessutom en väldigt bra anledning som involverade hennes barn. Jag gick ned och pratade med honom och blev ännu mer förbannad att han fortfarande höll fast vi sitt beslut, trots att jag påpekade att företaget måste se det som en fördel att personalen tar semester då det är lite att göra. Då gör dem ju av med semesterdagar som dem annars kan tänkas vilja ta ut då det är mycket att göra. Jag erbjöd honom en person som ersättare ur min grupp om han behövde folk till något. Jag fick uppfattningen att det blev en prestige grej för honom. Jag avslutade samtalet med att jag gick från hans kontor samtidigt som jag fräste "så här får det inte gå till".

Sur och upprörd konsulterade jag med min kollega sen lyfte jag telefonen och ringde chefens chef och berättade om problemet. Det är ytterst sällan jag går förbi första led. Ska bli kul att se hur det gick. Hur som helst har jag garanterat skaffat mig en ny fiende. Hoppas han inte är alltför långsint. Något säger mig att han inte kommer få något ordinarie chefsjobb om han fortsätter på detta vis. Min magkänsla säger att det blev en ändring av beslutet.

Det verkar som det vankas fler semesteröl på fredag för då går eliten på semester :o)


Sakta framåt gå :o)

Fick besök av Anna igår och vi hade ett välbehövligt samtal. Nu känns det som vi löst en del orsaker till mitt grubblande och funderande. Men jag är ju fortfarande en grubbelgubbe men nu på positiva ting :o)

Det är stendött på jobbet. Det är därför jag har tid att blogga. Fick i allafall igenom min åsikt att vi skulle gå ned på dagtid från imorgon och till på fredag. Finns ingen anledning att ha 1 skift som inte gör något annat än sitter i fikarummet. Vi har så lite att göra så här fram mot semesterstängning. Det blev dock lite strid om EM skulle få sitt EM tillägg eller inte. Det räckte dock med att dem flesta sa att dem gav fan i förslaget om dagtid om vi inte skulle fått skifttillägg. Är folk här så måste det även finnas en chef på plats så det gick vägen efter lite påtryckningar om att företaget kräver flexibilitet av dem anställda. Nu var det företagets tur att vara flexibel. Fördelen med att ha en tjänst där man sitter på 2 stolar är att man får höra båda sidor i sin fulla bredd. Men denna gången hade arbetarna verkligen rätt i sin åsikt. Det insåg alla och det behövdes inte så mycket snack.

Semesterplanerna börjar ta form. Det ser ut som att det blir några dagar i GBG v.29. I mitten av vecka 30 åker jag upp till min hemort och är där till och med hela v.31.

Man lär sig inte

Jahapp, blev precis så bakis som jag trodde av detta blanddrickande. Öl, vitt vin, rött vin, konjak och punsch. Usch och fy såhär dagen efter. Man behöver inte direkt ösa i sig några mängder för att man ska få en rejäl bakfylla av detta. Nåja, nu är det bra iallafall. Vaknade tidigt med den sedvanliga saknaden efter Anna. Jag saknar inte bara sex utan även människan Anna som sällskap. En lätt joggingrunda fick mig att bli mer som en människa i morse. Jag ska åka och köpa godis. Ikväll ska jag  bara slöa, äta godis och titta på tv.

Gårdagen var riktigt kul. En kommentar som jag verkligen ska ta till mig var "Kan jag inte få vara din kamrat ikväll och inte din chef?" Jag tänkte inte alls på att jag presenterade Stefan som min chef hela tiden. Nästa gång vi går ut ska jag glömma att han är min chef. Han är säkerligen en bra vän och medmänniska med. Jag gillar vad jag sett hittills av honom både som chef och kamrat.

Jag måste testa Revigör. En vän testade det igår och han blev mer dragen än jag. Han var riktigt sliten ett tag. Men tro det eller ej, den fan var bara lite trött idag. En annan var ju helt väck i morse. Tabletterna kostade 50kr och det kan det ju verkligen vara värt om det fungerar. Man skulle ta första pillret som var tydligt märkt med en 1:a, när man tog första ölen. Det andra med samma tydliga märkning när man slutade dricka. Det tredje tog han på morgonen när han klev upp. Succe...fan, att inte jag köpte det.

Dagens meny

Fick ytterliggare en bekräftelse på vår beställning idag. Tar inte alla rätter men detta blir vad jag ska äta:

Förrätt:

Grillade pilgrimsmusslor
Serveras med tomatgranité och aromatisk basilika & stjärnanissyrup samt med några långa olivstekta makaroner

Vitt vin/Öl

Huvudrätt:

Dovhjortracks
Mesostmonterad lingonvodkasås, rotfruktsplättar och lätt sötade soltorkade tranbär samt älgörtsreduction

Rött vin/öl

Efterrätt:

Hallonmousse & pistagebavaroise
Serveras med chokladflarn och vaniljskum

Punsch/portvin/likör

Kaffe och konjak


Fullständigt lysande att det är hela 5 pers som inte kommer dricka någon alkohol. Det innebär att dem kommer göra det på kvittot men det blir vi restarande som tar kröken :o)

Nu ska jag försöka ta mig en tupplur inför kvällens lilla bjudning. Klottret hade dem tvättat bort från fasaden när jag kom hem och det luktar fruktansvärt stark av lösningsmedel i lyan. Dem måste kört med högtryck. Bara att vädra. Ha en trevlig kväll alla, det ska jag ha!

Hej-hå, hej-hå, snart är det fest och helg:o)

Efter en lugnare och skönare dag på jobbet är det dax att städa. Undrar hur många tvestjärtar jag kommer hitta? Förmodligen kommer Johan förbi efter jobbet eftersom det inte lönar sig för honom att åka hem. Det är ju festdag imorgon. Ska försöka sova lite tidigare idag eller också får man ta en liten lur när man kommer hem imorgon. Annars kommer man ju vilja sova efter middagen. Rödvin kan ju göra en rätt slö. :o)

Får nog se till att raka skallen idag om jag nu skulle skära mig. Det var en del folk som skulle börja sin semester med en bilresa redan på Lördag morgon. Dem lär ju ta det lugnt med sitt dricka men det kan vi andra ta hand om. "Drick ni er läsk" :o)

Får se om jag orkar med en lugnare joggingtur idag. Skulle vara skönt att bli lite endorfinfull lagom till kvällen för att sen somna gott. Drömde en jättehärlig dröm om Anna inatt som gjorde mig glad. Jag kommer sakna henne i helgen och särskilt på Lördagen. Då kommer man säkerligen att vara seg. Nåja, mat, städning och förhoppningsvis jogging väntar. Måste nog kolla en tvättid med och ringa pappa. Jag måste trösta honom för allt "djävulskap" han råkar ut för. Bilen (Lill-Adolf) gick sönder i helgen samt att han fick punka på en släpvagn. Nu hade han tydligen tappat en större planka i skallen samt blivit utskälld av en kärring, vars hund skulle busa med pappa, när han var ute och sprang. Det fick till följd att pappa blev rädd och råkade "fösa" till hunden så den skrek. Jag kan nog tänka mig att pappa skällde tillbaka men det kan bli ett roligt samtal. Jag fick höra detta av mamma :o)

Jag ser hur jag sopar av benet

Ett mindre terrorangrepp har skett i min stadsdel. Många väggar, murar och skyltar är nedklottrade med tags. Även fasaden på mitt hus är nedklottrad. Jag hörde dem i natt men jag fattade inte att det var verklighet. Jag bara halvvaknade. Frågan är om det inte var bra att jag sov. Sakta ser jag i mitt inre hur jag smyger ut från balkongen med basebollträt och huva. Jag smyger runt huset mot dem tre och när jag kommit bakom en buske halvspringer jag fram och slår av lårbenet på den första ligisten. Dem andra försöker skydda honom och då får dem med en omgång.

Så hade det nog inte blivit men jag hade iallafall kunnat dirigera polisen till dem. Det hade bara varit att följa deras angrepp på avstånd. Fan i helvete vad sne jag blir på sånt här. Detta var en totalt meningslös skadegörelse. Jag börjar bli ganska trött. Det blir nog en tidig kväll.

Det var en lite halvtung dag på jobbet. Det fanns mycket att göra det hände lite märkliga saker. En person snärjde in sig själv i sitt snack och jag kan svära på att jag avslöjade honom. Kändes skönt att efteråt få en ryggdunk av en utsatt kollega. Hittade passande nog en sida på nätet där jag började läsa lite latinska citat.
Här två som passar bra på dagen som varit:

Iuvenis et magnificus miles sum fidem mihi habens vitam persequor. -- "Ung och stolt, jag är en krigare. Med tron på mig, går livet vidare."

Mendacem memorem esse oportet -- "En lögnare måste ha gott minne"

Skönt att få förståelse och vishet

Usch, vilken dålig natt jag hade. Intensiva drömmar blandades med både bra och dålig saker. Idag har jag haft någon typ av coachning dag. Jag har sökt åsikter om händelser, mitt handlande och funderande hos tre kamrater jag verkligen litar på. En av sakerna jag uppskattar med dem är att dem kan hålla käften och inte sprider information. Det är iallafall skönt att konstatera att jag inte är konstig eller överdrivet svartsjuk. Jag sökte ärliga åsikter och fick dem i deras sanna skepnad.

Inte hade grisarna varit och ätit något heller. Jag har svikit dem stackarna men dem kommer förhoppningsvis igen. Såg på spåren att dem inte var så gamla. Idag är det dax för en löprunda igen. Förhoppningsvis så får jag lite bättre sömn. Jag brukar sova gott när jag sprungit och känt att kroppen håller igång. Märkligt att ens kondition påverkar sömnen så pass mycket. Jag läste någon artikel om det med. 

Så var det också klart vem som blir tillförordnad sektionschef över vår nya organisation. Det blir norrländskt i toppen, närmare bestämt en person från samma stad som mej. Det blir nog riktigt bra.

20:45 Ljumsken beter sig konstig. Den känns spänd fast nu på höger sida?! Nåja, det gör inte ont än så länge. Det blev 6km i mycket lugn takt. Jag blev knappt andfådd. Snart sovdax, godnatt alla.

*Morr*
En inkräktare och infiltratör togs tillfånga i badrummet. Äckliga tvestjärt som tar sig in överallt!? Denna gången måste den kommit genom avloppet i duschen. Fan, kan la inte minera där. Får komma på en plan mot ytterliggare angrepp.


Solig dag

Nu är jag nöjd och tillfreds. Stack ned till stranden efter jobbet och lapade lite sol i 3 timmar. Jag har handlat mer grismat som jag ska se till att få ut i skogen. Jag har försummat dem stackarna men Anna veckorna är viktigare än grisarna :o) Får hoppas dem inte har bestämt sig för att lämna området.

Vädret ser ut att bli riktigt ostadigt igen. Tråkigt för dem som har semester och även för mig, eftersom jag går förmiddag och därmed skulle hinna lapa sol. Pratade med en vän från min hemort igår. Vi gjorde upp lite semesterplaner. Han berättade den glada nyheten att han och frugan köpt en fungerande båt. Den förra han hade var ett riktigt rakel i motorn och var inte driftsäker. Ser verkligen fram i mot att få komma ut i skärgården med goda vänner. Båten är 7,5 meter och man kan sova bekvämt. Det kommer bli rasande roligt.

Jag sitter och slötittar på Tin-Tin. Det var min favorit seriefigur när jag var liten och jag kommer ihåg alla hans äventyr. Jag tycker fortfarande det är kul att titta på :o). Lite barnasinne verkar jag då ha kvar trots min lilla 30-års kris.

Nu känns lägenheten lite tom igen. Jag hittade just dina trosor Anna, när jag skulle vattna :o)


Verkligheten är hård

Vi verkar ha vunnit kriget. Segern är vår! Inte en tvestjärt på hela helgen. Anna såg en på fönsterbläcket som hon flamberade med tändaren. Ve den tvestjärt som försöker smita förbi min aftonrökande vakthundsbrud med eldkastaren i högsta hugg. Mineringarna har utlöst med full kraft och eliminerat det omedelbara hotet. Armens Jägarbataljon stod för det avgörande nålsticket i fiendens hjärta.

Nåja, slutfantiserat och tillbaka till "the real world". När det gäller kvinnor så ger dem en tankar på allt möjligt. Det skapar känslor som inte alltid är positiva. Detta har jag nämnt förr i tidigare inlägg men att nämna detaljer tycker jag är att gå över gränsen för vad jag lägger ut om någon jag tycker väldigt mycket om. Det handlar givetvis om svartsjuka och otrohet. Buhuuuuuuuu....så känsliga ämnen att jag knappt vill ha med dem att göra. Hade varit skönt om man aldrig kände svartsjuka men det verkar vara få förunnat. En del är inte svartsjuka eller har aldrig upplevt det. Jag vill vara sån som inte känner det men det erfarenhetsbaserade lärandet, har för mig, varit för grymt för att jag inte ska känna svartsjuka. Men, men, jag får för mig att en del inte ser sin egen verklighet tex vad man själv gör eller också kan dem förtränga eller dölja den väl. Varför ska ingen annan kunna göra något dåligt mot en själv när man gör samma sak mot någon annan? Dem som inte kan känna svartsjuka gör mig imponerad. Hur kan man undgå att känna för någon man bryr sig om och älskar? Men, då är det ju skillnad på om man är älskad eller inte. Älskar någon en för utseende eller för den man är? Märk väl att jag inte dömer vare sig mig eller Anna.

Vi har trots mina tankar och en del händelser haft en underbar helg. Jag kan knappt bärga mig till vi ses igen men nu är det semester, barn och släktbesök för min Number one girl. Förhoppningsvis får jag hålla om henne lite till när hon är tillbaka i hemmet nästa vecka. Jag ska fortsätta jobba i två veckor till. Ujujuj, jag är bra less nu och vill vara ledig. Snart (öhhh, fredag tror jag) är det iallafall semester öl och fin middag med jobbet. Semester öl kallas det för att dem flesta går på semester :o). Det gör som sagt inte jag :o(  Det blir ändå något att se fram i mot. Gratis alkohol, trevligt sällskap och lyxmat på en guldkrog tackar inte hastvattuman nej till

Tankar kommer och tankar går, jag är en funderare och en analyserande tänkare. Jag tänker ofta att jag är för känslosam för mitt eget bästa. Men, det är en egenförmåga att ibland tro sig läsa och se genom människor. Ibland har jag rätt men frågan är dock om en människa släpper en så långt in frivilligt!? Ibland gör folk det utan att dem vet det själva. Sån tur är har jag fel ibland :o)


RSS 2.0