Carpark har en del osmakliga medarbetare

Måste bara skriva av mig lite. Igår när vi flyttade ställde vi upp våra bilar hos Anna och började lasta in. Vi sprang fram och tillbaka och jobbade på. Parkeringen är av typen att det är gratis en timme sen måste man betala. Döm om vår förvåning när vi kommer ut med mer grejer sitter 2 böteslappar a 300kr på båda bilarna. Totalt har vi alltså fått böta 600kr fast vi har lastat och lossat gods. Får syn på parkeringsvakten (en syrian som står och pratar med bröllopsgäster) och går fram och pratar med honom i en hövlig ton. Jag förklarar läget att vi håller på att lasta och lossa. Han hävdar då att han inte sett någon sån aktivitet under hans bevakningstid. Den tiden på p-boten är 5 minuter men jag har jävligt svårt att tro att det gick 5min från det att vi gick in och tömde hissen. P- boten kan han inte göra något åt säger han eftersom han redan knappat in den på sin handdator. Irriterad går jag tillbaka. Vi hoppar in i bilarna och kör iväg grejerna.


När vi kommer tillbaka får vi knappt plats på parkeringen. Det Syrianska bröllopet har tagit fart i en festvåning/krog på torget. Det är ett hundratal gäster. Går iväg och ska ta en gratisbiljett för att vi inte ska få fler böter. Helt plötsligt är automaten manipulerad och nu är det gratis att stå till 03:47 dvs 7 timmar istället för en. Rasande ser jag nu hur det hänger ihop. Den lilla vakten har alltså ställt om automaten till förmån för sina vänner eller släkt. Det kan bara vara han som ställt om tiden. Ingen annan har ju tillgång till datan som styr automaten.


En överklagan är just nu skriven som vi ska skicka in. Givetvis har jag även nämnt händelsen med bröllopet och omständigheterna som ett PS i slutet på överklagan. Detta ska jag riva upp himmel och jord för om inte böterna tas bort. Jag går till domstol om jag så måste. Vi kommer att hävda att han har haft för kort bevaknings tid samt att det handlade om lastning och lossning av gods. Detta är givetvis också skrivet i överklagan. Detta var det jävligaste jag varit med om när det gäller maktmissbruk. FY FAN säger jag.


Flyttstök

Nu är det flyttstök. Usch, längtar tills det är över. Vi har den nya lägenheten på Söndag och vi ska flytta Annas grejer i helgen. Jag kommer ta en fullastad bil med lite kartonger från mej. Lägenhetsförsäljningen går trögt och den sista visningen hålls på måndag. Om det inte blir budgivning kommer jag ta bort lägenheten från försäljning och hyra ut den i andra hand. Just nu är marknaden dålig. Dåliga nyheter kommer hela tiden samt att det är semestertider. Försäljningen av lägenheter går trögt överallt. I höst kommer det bli bättre fart. Det är fortfarande brist på bostäder samt att alla separationer kommer mot hösten.


Lite tungt är det allt att inte få affären avslutad. Det innebär alltid en oro när man ser tusenlapparna flyga iväg i och med att jag sitter med dubbla hyror. Sån tur är, har jag en bra backup att ta av. Sen är det tråkigt att jag inte kan planera något som kostar pengar. Jag skulle vilja planera in min älgjakt men jag får vänta med det. Om det blir någon jakt i år, blir det en sistaminutenanmälan. Det brukar inte uppskattas av jaktlaget men vad fan ska man göra.


Just nu sitter jag och väntar in tiden. Mot alla odds fick vi tillstånd av företaget att bjuda på semesterlunch. I dessa spartider har det varit svårt att få pengar till sånt. Vädret är bra och jag längtar till uteserveringen. Det blir en bra start på dagen.

Ikväll ska vi grilla. Jag får vara kock idag då Anna jobbar till 19. Ska knalla iväg och handla alla nödvändiga tillbehör och en flaska rödvin.


Träningsmässigt kan jag gott benämna mig som en stark tjockis. Jag har ökat rejält i styrka sen ett halvår när jag tittar tillbaka. När man väl börjar fokusera på att ta bort fettet kommer det i alla fall synas att man fått lite mer muskelvolym. När det gäller löpningen har den ibland fått stå över till fördel för gymmet. Nåja, jag får springa brolöpet på vilja. Det är jobbigt att springa i dessa allergi tider. Har ökat upp min dos av medicin till tabletter, nässpray och ögondroppar.


RSS 2.0