Tillbaka från ledigheten

Så var man tillbaka från ledigheten. Den har bestått av Anna, glada barn- men också som vanligt syster och bror :o), Hallsberg, Ludvika, släktingar, föräldrar, barndomsvänner, avkoppling, kalas, öl, sprit, socialiserande och BRA VÄDER! Jag kan verkligen inte klaga. Det har väl varit sol i 2 veckor, regn 3 dagar och halvklart resten. Det blev lite "payback" om man jämför med förra året.


I Hallsberg bodde vi hos Annas halvsyster (Eva) och gubbe (Jan-Erik). Det var riktigt trevligt med god mat och sällskap. Vi bodde i en gäststuga.  Jag hade givetvis med mig min elektriska insektsfångare som jag grillade dem äckliga getingarna med. Komiskt nog fick jag en ny av Jan- Erik och Eva. Den var med teleskopskaft och betydligt mer effektiv. Strömstyrkan var större och den hade jag inte frivilligt slickat på. Det blixtrade om getingarna och smällde lite mer :o) Jag kom upp i 13 getingar och 2 bålgetingar under en vecka. En intressant diskussion om rökning satte hela sällskapet i ett mindre gräl. Men, men, min åsikt om denna last ligger fast. Jag stod för dem åsikter jag och företaget (jag arbetar åt) delar. Företaget är dessutom experter på rökningsrelaterade sjukdomar. Åsikterna delades dock inte av alla men vem hade räknat med det? Jag som är en före detta nikotinist (samt son till en alkoholist) verkade inte ha något att säga till om (hos vissa nikotinister samt allierade) trots att jag hade dem bästa åsikterna och argumenten. Jag antar att vissa av argumenten är för smärtsamma för att ta till sig, när andra lyssnar. Detta oavsett om man är i grupp eller inte. Man ska ju vara tolerant mot det mesta...utåt sett.


Efter detta var det dags att åka till Ludvika och Annas pappa med sambo. Det skulle kunna vara min dröms smultronställe. Det enda som saknas är jaktmark med all slags vilt. Stugan ligger 2 meter från en stor sjö med ädelfisk. Till den hör ett carport med prylbod och en gäststuga. Nästan alla åkte en badring eller surfinbräda efter en båt som Annas pappa mer än gärna körde :o). Det var kanonväder och riktigt varmt. 23 grader uppmätes i vattnet samt 28 i luften.


Kollade in OS invigningen och noterar hur drillade militärens representanter är när dem ska hissa OS flaggan. Undrar hur många timmar nötande som ligger bakom denna show. Det var riktigt imponerande och det var även hela invigningen, även om jag inte såg hela. Propagandan lyste dock igenom.

RSS 2.0