Jul och nytt år

God fortsättning på er alla!

Känns som jag snart bör lägga ned den här bloggen. Sen i oktober har det ju varit jul. Den tillbringades i hemstaden och även i min mammas föräldrar hem. Där var det i alla fall snö så det blev lite juligt. Fick lite smått och gott men dem bästa grejerna var en ny resväska, el-tandborste och "porr sängkläder". Jag kallar dem så för att dem är helt svarta och extremt glidiga. Kan nog bli en upplevelse att sova i.


På annandagen drog jag och en kompis av vår 60års fest. Vi fyller båda 30år i januari samt har många gemensamma vänner. Vi hade bokat en konferensgård på en ö i hemstaden med relax, bastu, badtunnor, middag samt karaoke. Middagen bestod av oxfile, gratäng, viltsås och vin. Dem som ville fick sova över i stuga. Festen blev mycket lyckad och vi var ca 30 pers. Vi hade ett litet specialpris på konferensgården med personal och vi tog 550:- i kuvertavgift med allt inkluderat. Dagarna innan hade vi varit på systemet och inhandlat en ansenlig mängd drycker för 3500:-. Konstigt nog gick inte allt åt men det var i alla fall nästan :o) Det pratades massor bla gamla minnen om bus och pojkstreck. Nog ställde man till med en hel del- det är säkert. I dagarna kommer säkerligen fakturan från konferensgården och den kan ju bli intressant.


Det nya året firades hos Anna med vänner och kids. Blev en del att äta och dricka samt fyrverkerier. Lilla Elin var av någon anledning livrädd för fyrverkerierna. Jag är förvånad att det inte händer mer olyckor än vad det gör när man tittar på hur folk hanterar sina pjäser. Inte blir det bättre av att en del försäljare lär ut fel avfyrnings tekniker. En jeppe skulle promt ha mig till att köpa en rejält stor bomb för 400. Jag ifrågasatte dock säkerheten och att man måste surra fast den någonstans. Försäljaren menade dock att man gott kunde ha den stående på marken. Då behövs ju bara att det
1. Blåser,

2. Man fumlar vid antändningen

3. Något fyllo vinglar ut den

och sen har man en liggande bomb. Den skjuter iväg sin 1-2kg tunga kula 100 meter. Kulan består av explosivt blixtljus samt tillsatser för färgsättning och effekten har en radie på ca 50 meter. Skitroligt att riskera att den drar in i en folksamling eller in i en lägenhet. Säljaren gav jag inte mycket för men han fick mig i alla fall att köpa en fyrverkeritårta. Det ska jag göra flera gånger. Enkelt med rejäla knallar och effekter- precis som det ska vara. Fyrverkerier som bara "fiser till"  och sprutar lite eld är inget för mig.


Klimatet har blivit ganska tragiskt. Det finns all anledning till rejäl oro och jag tycket det var något konstigt på gång redan för 5 år sedan. Då började det bli rejält varmt i december som under hela min uppväxt varit jäkligt kall. Jul och nyårshelgerna bestod av töväder i hemstaden och den ligger långt upp!? Den normala temperaturen förr var runt -20 och det var vanligare att det var under den tempen.

RSS 2.0