Thailand 12800:- !?

Tittade på riktigt långa Thailands resor idag tillsammans med en arbetskamrat. Jag ska seriöst börja räkna på hur mycket det kostar för en vuxen att åka iväg en månad nästa år. Sparar jag min semester som jag har kvar i år och 2 veckor nästa år så är det möjligt. Ska jag ha lite marginal kan jag säga att jag tar tjänstledigt en vecka om inte semestern skulle räcka. För 2800:- i månaden skulle man få bo i ett stort hus med 50m till stranden! Glädjeräknar jag lite snabbt skulle det bli 10000 för en flygbiljett tur/retur samt dem 2800:- för huset. Eller vänta nu...2800:- splittat på det antal vuxna man åker :o)  Maten är ju billigare där nere än här,  fast man äter ute och ölen ska man ju inte tala om :o) Hade varit en dröm om jag och Anna kunde åka på detta någon gång. Man kan ju vara flera med som Anna så sant påpekade. Sååå, dags att lägga undan 12800+ 5000 till. Då finns det ju marginal. Detta får jag fundera mer på under löprundan ala elaka 8an...

Snart är det utomlands till medelhavet. Det känns att jag längtar bort nu som jag drömmer... :o)

19:30- Puh, elaka 8an på 40min får jag säga är godkänt. Dax för mat.


Människor är synnerligen konstiga

Dagen börjar med ett gräl i omklädningsrummet. En medarbetare kommer sent ibland och därav kastar han i sig frukosten direkt han kommer in till jobbet. Han går inte till fikarummet, eftersom han då blir upptäckt om han kommer sent och dessutom äter.

Nu är denna person inte i min grupp så honom skiter jag i. Idag var han i tid. Bredvid honom har vi en av våra äldsta medarbetare (2 år till pension) som bara jobbar 2 dagar i veckan. Denna är fullkomligt tokig på att någon står och äter i hans omklädningsrum när det finns ett fikarum.

 

Höga och upprörda röster:

 

Farfar: XX, vad har jag sagt om att äta i omklädningsrummet?! Har inte din chef pratat med dig än!!!???

 

XX: Vad tjafsar du om, varför ska du alltid tjafsa om detta för?! Passar det inte är det bara att byta omklädningsrum. Det finns 10 andra!

 

Farfar: Du, jag har jobbat i detta företag sen du föddes! Du respekterar inte mig när jag tycker att det är äckligt när du slabbar med ditt käk framför mitt skåp! Ett fikarum är till för att användas och ett omklädningsrum byter man om samt sköter hygienen i. Är det så svårt att fatta!? Det känns som jag måste på din chef ännu hårdare, eller fan, du har ju bytt. Vad heter han?!

 

XX: Han heter YY, sitter i kontor UU, bor i KK och på OO-gatan. Vill du veta när han är född med?!

 

Farfar: VA!? Jag har inte hörapparaten nog högt, vänta, nu, vad sa du?!

 

XX: Upprepar

 

Farfar: Hur fan kan någon som du vara så kaxig, blablabla osv

 

XX: blablabla

 

Jag går ut ur toan där jag ofrivilligt lyssnat till detta spektakel. Jag blänger lite på dem, byter om och beger mig ut. Farfar kommer efter i full fart med blixtrande ögon och sätter igång att argumentera för sin sak så jag ska ta hans parti. Med lugn röst säger jag "att jag har förståelse för din åsikt men XX gör inte något formellt fel så länge han passar tiden. Personligen bryr jag mig inte att han käkar i omklädningsrummet. För mig är det en skitsak som jag inte tänker lägga mig i. Det här får du ta med XX chef."

Farfar blänger ilsket och utstöter ett surt "NÄHE" och springer iväg in i trapphuset.

 

Herre gud vad trött jag kan bli på människor. Att ens orka börja gasta om detta klockan 05:50 är ju en bedrift. Måste vara taskigt morgonhumör med och det vet jag vad det är. Inte är det konstigt att det är krig i världen när man gastar och grälar om dessa skitsaker. Det är svårt att sätta sig in i hur man kan bli så störd över att någon äter i ett omklädningsrum. Han dräller ju inte en smula med det han äter. Nåja, slutar väl med att farfar antingen får svälja och leva med ätandet eller byta omklädningsrum. Det kan också bli den berömda kompromissen att XX får äta i omklädningsrummet dem 3 dagarna Farfar inte är på jobbet. SUCK, VILKA ONÖDIGA PROBLEM! Nu har detta garanterat blivit en prestige grej för båda parter. Det är ju fan dagis men man ska väl vara glad för att folk iallafall vågar prata med varann och ta konflikten.

Anna hade rätt om att det var mycket tjockisar på hennes jobb. Jag såg inte mindre än 3 stycken, storlek mega på dem 10 minutrarna jag satt och väntade på Anna.


Ett halvkilo älg T-benstek

Hmm, får skärpa mig när det gäller bloggandet. Jag skriver mer sällan nu för tiden. Helgen har varit skön. I fredags grillade jag ett halvkilos älg t-ben stek och käkade pommes, tsatziki, och vitlökssmör till. Gott var det men det tog tid att grilla en 5cm tjock köttbit. Anna var och festade med några arbetskamrater och vinglade in kanonfull vid 24. Inte hade hon ringt och bett mig möta upp eller tagit taxi heller- AJA-BAJA, det tycker jag man ska göra när man är i det skicket! Finns många som vill att du ska komma hem ordentligt och säkert.

 

Nåja, vi har haft en skön helg och vecka ändå. Gårdagen bestod i en till sammankomst med Annas kamrater. Blev några öl men konstigt nog är jag ganska pigg idag. Brukar inte vara det på den mängden jag drack.

 

Idag har jag rastat Charleane (min studsare) på skjutbanan. Det gick bra på 100 och 200 meter så länge jag hade stöd. Utan stöd i stående skjutning gick det värdelöst. Jag är verkligen kass utan jägarmässigt stöd. I veckan ska jag jaga lite räv. Det är bra att skjuta bort några av dem så rådjuren får vara i fred. Får hoppas på bra väder.


Tristess men sen action

Efter en dag av tristess urartade gårdagen till kaos efter lunch, eller middag för ej skiftgående människor. Låsningar i vårt kära  förrådssystem gjorde att vi inte kunde leverera material till produktionen. Döm om min förvåning när mina försök att räta till det inte lyckades. Ringde då till IBM men dem idioterna hänvisade till deras personal på dagtid. Det har vi inte tid med eftersom vi då skulle få produktionstopp mellan 06:00-08:00 och jag vet vem som skulle fått skiten för det. Det sa jag till dem men dem kunde tyvärr inte hjälpa mig trots mina påpekande att det skulle bli produktionsstopp. Lyfte luren och ringde hem till min chef som ringde IBM som ringde tillbaka till mig som sen ringde till min chef igen som i sin tur ringde produktionschefen som sedan ringde driftchefen för IBM som sen ringde deras jour?!

 

Så, arbetsdagen slut och jag gick hem. Dem hade kommit igång i tid i morse i alla fall så den lilla katastrofsnöre dragningen gick ju bra. Men fan vad lång väg det krävs för att det ska hända något ibland. Det är nackdelen med att jobba i en stor koncern.

 Vildsvinsteken på Annas vis blev kanon god. Vi drack ett Italienskt vin samt åt potatis med en jättegod brunsås samt kantareller. Tjockisräkningen slutade på 5st. Det beror på var man är och räknar. Någon dag ska jag sitta en halv timme på Annas jobb och räkna. Hon säger att det finns mängder med tjockisar där. Blir ganska intressant faktiskt :o)

Ett tjockt samhälle

Idag ska jag räkna hur många tjockisar jag ser. Jag tycker det bara blir värre och värre. Vad gör folk med sina kroppar?! Börja rör på er snälla nån. (Ta inte åt dig Magnus för du och jag är inte i klass med dem tjockisar jag ska räkna) Undrar om folk märker hur feta dem är. Kan man verkligen ignorera det? Undrar om tjockisar verkligen mår så bra som en del säger att dem gör. Undrar om dem tycker att deras kropp ser bra ut?

 

Jag sov som en stock inatt. Somnade ca 22 och vaknade 04 av att jag satt vid köksbordet. Jag måste ha gått i sömnen för jag vet att jag la mig i sängen. Gick tillbaka till sovrummet och sov till 09. Känner mig riktigt utvilad. Det var ett tag sen jag var de känns det som.

 

Idag ska jag åka till Anna och käka. Det vankas vildsvinsstek på Annas vis. Det blir intressant. Jag ska kolla i mina jakttidningar efter ett bra vildsvinsvin att ta med.


Mongotrött

Fan för att jobba. Jag är super-mongo-komatrött idag. Det är kanonväder ute och jag längtar ut till stranden. Tänk att bara sjunka ned i brassestolen och sova lite i solen.  Helgens picknick var trevlig med bra sällskap. Det blev ett försök till minigolf men vi lessnade ganska snart.

 

Inte ett ljud har man hört om när hur och var vi kommer säga upp folk. Det gick ut i ekonominyheterna under semestern att vi skulle utöka antalet uppsägningar i världen från 3000 till 7000. Med den ökningen kommer inte vi klara oss undan uppsägningar hos oss heller.  Jag skulle kunna peka ut vem vilka vi kan avvara.

 

I går lagade vi till jättegoda libanesiska köttfärsbiffar som vi grillade. Till detta hade vi en fetaostsallad och tsatziki. Det blev verkligen kanon gott.

 Me want mer semester NU! Jag längtar till utlandet i september.

Mot stranden

HA-HAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Underbart att vakna till bra väder. Nu ska det solas. Ikväll blir det picknick med Anna o kids.

 

Gårdagen bestod av jobb, löprunda och en riktig fin koma sömn. Jag trodde jag drömde när Anna ringde på kvällen. Var helt borta.

 

Nä, nu ska jag borsta tänderna och sen iväg till stranden.


Hemma hos den bästa

Det var ett tag sen jag skrev nu men sen jag kom hem har det bara rullat på. Det var en speciell känsla när Anna möte mig på flygplatsen :o)

 

Jag är nog världsmästare på klantighet eller också har jag bara otur. Vi var och åt i onsdags dagen innan jag skulle åka hem. När jag betalade tog servitören för lite pengar från kortet och var tvungen att dra det en gång till. Efter det fick jag kvittot snyggt och prydligt ihop vikt. Det såg ut som korten låg innanför det vikta kvittona och jag satte ned dem i fickan. När jag kommer hem så är det inga kort där. Är det inte typiskt!? När jag inte är lite misstänksam och kollar det jag fick av servitören då går det fan åt helvete direkt. Stress, stress, ringer till vår skjus och frågar om korten ligger i bilen men nej. Väcker upp farsan och han får köra mig tillbaka till krogen. Dem hittar inga kort och han som serverade mig har gått hem. Nåja, sne åker jag hem samt spärrar kör och kontokort. Dagen efter har dem fortfarande inte hittat korten. In till polisen och göra en förlustanmälan av leg "och ta med kopia för annars får du inte komma ombord på planet" säger flygbolaget till mig. Nåja, jag kom ju hem i alla fall och mitt nya bankort kom idag. Ska sticka iväg och ta foton till körkortet imorgon. Då blir det att "snagga" sig lite innan. Apropå slarv eller otur: Jag har precis tappat bort mitt andra par solglasögon för i år *morr*!

 

Anna och jag har tagit vara på den lilla sol som varit och haft lugnt och skönt. Jobbångesten kom först på måndag morgon när jag klev in på jobbet. Fan, 3 veckor är för liten sammanhängande semester. Men, men, turkland i september med Anna och kids ser jag verkligen fram i mot. Då ska det solas, badas, ätas och drickas gott.

Efter jobbet åkte jag och solade idag. När jag kommer hem ser jag att min kära partner städat och gjort så fint trots att det var så bra väder. Ett sånt underbart väder vi haft alldeles för lite av. Det hade inte jag kommit på tanken att göra. Du är bäst Anna...


Trist väder

Jahapp, jag börjar vänja mig att skriva ovanstående rubrik. Det blev som jag trodde och det var att gråvädret skulle förfölja mig hela semestern. Blir det ingen bättring bokar jag om min biljett och beger mig hem på Tors/Fre. Ikväll ska jag ut och äta med Tobbe, hans tjej och några jag inte hunnit träffa så mycket under min vistelse. Efter det är gjort känner jag mig ganska nöjd med socialiserandet.

Ryggvärken börjar släppa lite. Ska nog testa löpa lite försiktigt idag. Gårdagen bestod i lite socialiserande hos Henrik o Anneli. Linus och Carro anslöt tillsammans med Tomas. Det blev en filmkväll, Wallander- luftslottet. När jag var där passade jag på att ta med ett gammalt badrumsskåp/hylla ala 70-talet i en riktigt ful och brun färg. Pappa håller ju på att renovera badrummet så jag ställde det strategiskt på plats där jag vet att tvättstället ska sitta. Jag kom hem sent och med ett leende gick jag och la mig. Vaknade vid 09 av "VAD Ä DE HÄR FÖR SKROT!?"- pappas irriterade dialekt röst . Jag tror gubben var morgontrött idag :o)
Jag träffade på honom senare och förklarade att jag trodde han kanske ville ha det eftersom Henrik skulle kasta det annars. Jag fick bara "är du dum i huvudet blicken" och sen sa han att skåpet ligger i sophögen på gräsmattan :o).

Aja, nu ska jag äta lite samt slätraka skallen o sen är det löprunda.

RSS 2.0