Visning och grillning

Då var det dags för visning av min lgh imorgon. Jag är nervös. Mäklaren hade inte lyckats bra med objektet som borde gått för över en miljon. Nu är ju en miljon en magisk gräns men den lghn gick inte av för hackor. Den såldes för 975000 och var ungefär lika stor som min men betydligt mer renoverad. Hoppas nu verkligen att folk bjuder på och att jag får hit rätt personer och har lite tur.


I övrigt är det kanonväder. 27c på min balkong där jag sitter och skriver med en Singha i högsta hugg. Singha är en utmärkt thailändsk öl men tyvärr har dem dragit ned procenten. Det är bara 5 nu istället för 6 som det var förr. Märkligt, det är ingen skillnad i smaken men jag förstår inte hur man vågar ändra på ett väl beprövat recept.


Jag längtar till affären är över och allt är påskrivet. Då kan jag släppa detta. Nu har jag inte stor lust att börja städa och avpersonifiera lägenheten för imorgon. Vem fan har det i den här värmen med en kall öl och väntande grillkött??? Helt seriöst talat så hade det varit skönt att bli lite full och avslappnad. Jag skulle följt min älsklings råd att inte sätta mig ned när jag kom hem. Men jag var ju så hungrig och trött efter jobbet för jag har ju så slitsamt jobb :o) Ursäkter och beklaganden. Nåja, jag får kompromissa lite. Jag måste i alla fall avpersonifiera, torka och dammsuga idag. Får se hur långt jag har kommit om några timmar...ciao!

Morr, så blev grillplatsen upptagen. Jag får nog fråga om jag får vara med en stund annars får jag aldrig mat...

19:30, Skönt, dem ser ut att packa ihop nu. Jag orkar inte med pratsamma och vinpimplande damer idag. Dax för mig att ta tag i saken. Dem kommer säkert undra vad det var för mupp som inte kom och grillade när dem ser mig...det bjuder jag på :o)


Livet framåt gå

Så var det klart med en ny lägenhet. Det blev en hyresrätt, 4 rum och kök med toalett/dusch samt toalett/bad på 97kvm högst upp i huset. Den hade balkong och var JÄTTEFIN. Den hade även något mycket viktigt och det var diskmaskin :o) Ett litet minus var att vardagsrummet var något litet men det blir bra ändå.

 Inflyttningen är satt till Juli. Hyran ligger på 7800:- utan parkering. Kan väl tippa det blir minst en 500:- till med 2 parkeringar. Nu till det bästa av allt- det finns långtgående planer på att ombilda den till BR. Då är det bara att tacka och ta i mot. Priset skulle enligt min mening bli jäkligt bra. Nu vet jag ju inte vilken månadsavgift det skulle bli men 1.5 miljon i insats för denna lgh är bra. Blir månadsavgiften runt 4000:- är det fullt acceptabelt. Mina föräldrar och framförallt pappa tycker ju att det är dyrt men dem har inte alls samma koll på vad andra lägenheter kostar här nere. Norrland och mälardalen går inte att jämföra. I övrigt är min annons på lägenheten ute och visningen blir om ca 2 veckor.


Det rullar på och jag längtar till flytten är över så man kan börja få den nya nya lägenheten klar. Sen var det här med jaktmark kvar. Har inte hört någe än men fått nej/ratat 2 marker jag spekulerat på. Arrendendet var för högt respektive att smygjakt och individuell jakt inte var tillåtet på en av dem. Jävligt kasst måste jag säga. Jag kommer aldrig arrendera en mark där man inte får jaga själv när man känner för det. Jag kan ju känna för att viltvård jaga men inte ens det fick jag. Då är jag hellre utan jakt. Halva nöjet för mig är att vara själv och bara vara med naturen, djuren och tystnaden samt vara beroende av vad jag själv gör. Nu menar jag inte att jag inte vill jaga i lag. Det är jättekul det med men möjligheten att vara ensam ska finnas. Det är terapi att få vara själv. På jobbet är det laget som gäller och framförallt anpassning till vad gruppen behöver. Ensamt det med ibland men ändå en annan typ av ensamhet med krav på sig. Det är människor inblandat i allra högsta grad. Hemma är man ett lag som jag inte vill vara utan. På stan är man ett lag och i en sport är man ofta i lag. Men jag behöver vara själv också och det ska jag kunna vara. BASTA!


Min minirenovering är snart klar. Ska iväg och köpa en trälist för att kunna montera den på ett urkorkat luftintag. Det fanns där innan vi gjorde en fönsterrenovering med modernt luftinföde. Då var det bra tänkt men inte nu.


Måste ringa min bror snart. Får ångest ibland för att jag inte hör av mig till folk. På något vis verkar det finnas ett krav eller också är det man själv som skapar kravet att höra av sig. Det är inte alltid lätt att vara utflyttad. Jag upplever jag att det alltid är den utflyttade som ska hålla kontakten vid liv. Dem andra får kontakten naturligt genom att man delar det livet som finns på orten samt att man träffas fysiskt oftare än vad en annan kan mäkta med.


Nåja, inget att gräva ned sig för egentligen. Det viktigaste är ju att man har kontakt med dem som betyder något. Dem som betyder mycket kan man dröja att höra av sig till ett halvår och det är ändå samma känsla samt upplevelse att prata när man väl gör det. Det är alltid likadant som man träffats för en dag sen. Snart dags att åka och jobba. Ska göra en kollega en tjänst och backa upp honom på hans skift. Den stackaren ska på spakryssning med frugan. Normalt sett hade han kunnat ta ledigt men nu är det på tok för mycket sjukdomar, föräldraledigeter samt även uppsägningar.


Så ringde telefonen. En jeppe har redan erbjudit 900000:- för lägenheten osett. Ratar denna för det kommer mera :o)


Sorg

Det är med sorg i hjärtat jag skriver att ett av Sveriges mest moderna och bästa förband ska läggas ned. Jägarbataljonen i Arvidsjaur har levererat många soldater till internationell tjänst. Lustigt att man lägger ned det som kostar minst. K4 invigdes 1980. Då hette förbandet Norrlands dragonregemente. Man utbildade norrlandsjägare för strid långt bakom fiendens linjer. Vid det senaste försvarsbeslutet la man in k4 i MekB19 organisation i Boden och man döpte om Norrlands jägarbataljon till Armens jägarbataljon. Förbandet var fortsatt stationerat i Arvidsjaur.


" Jägarbataljonen i Arvidsjaur försvinner, erfar Ekot i Sveriges Radio.

F 21 får dock vänta till september på ett besked.

- Med den logik som försvaret jobbar efter är det väntat. Man lägger ned det modernaste man har, som levererar det försvaret vill ha, plus att det är billigast, säger Arvidsjaurs kommunalråd Jerry Johansson ironiskt

"

Honnör samt skyldra gevär för detta regemente!


I övrigt har jag börjat en lite minirenovering av vardagsrum och sovrumsfönstret. Jag ångrar att jag började med sovrummet för det var mer illa än jag trodde. Kommer bli att byta ut vissa trä detaljer samt spackla måla och skrapa. Imorgon tror jag att mäklaren är klar med min annons. Ska bli kul att se hur den blev. Inte får jag se någon hockey heller. Har rast nu och bloggar lite. Får nöja mig med webbradion. Heja Tre kronor!

En resa fortsätter

Då var lägenheten ute på försäljning. Fotografen kommer på Fredag alt Måndag. Har städat och putsat samt tagit bort min dataplats så lägenheten blir lite mera öppen. Mäklaren var dock lite ful och kom på att han ville ha 5,5% istället för 5 som han sa från början. Jag kontrade då med att om lägenheten går för över 900000:- (vilket den kommer att göra) så får han ta hand om flyttstädningen. Han grinade till men gick med på det. Undrar om han som professionell säljare hade räknat med detta. För min del gör ju en 0.5% på en 1000000= 5000:-. Kan ju bli en dyr flyttstädning. Nåja, skitsamma. Jag hade ju själv kunnat dra av för detta som "hushållsnära tjänst". Isch, vilken tabbe.


Jag saknar Anna. Otroligt, har inte träffat henne sen i Måndags morse. Skönt att sakna må jag säga. Det var länge sedan jag saknade någon på detta viset. Föräldrar och vänner kan man sakna men inte på samma sätt. I Tisdags var det full fart för mig med städning och fix inför mäklarens besök. Idag är hon på "teambuilding" med jobbet. Köra gokart, fyrhjuling, bo på kursgård med god mat och sprit etc. Jag är inte alls avis när jag är hemma och harvar.


Jag kommer verkligen att sakna min lägenhet och föreningen. Jag har smått ångest för att flytta från vår lummiga trädgård med grillplats och avkoppling. Dem arbetsamma gamlingarna som går och planterar blommor och pysslar. Det är ett verkligt engagemang och en del har bott här i 50 år.


Nu är det hockey minsann! Skitmatch men ändå. Allt annat än minst 4 mål framåt och ett insläppt är katastrof. När jag skriver detta gör schweiz 0-1. Oj,oj,oj, inget mer vitryssland tack! Nåja, vi släpper ofta in mål mot dem.

Jag måste göra reklam för en vän. Marinens musikkår står inför hot om nedläggning. Detta får givetvis inte ske eftersom det är en riktigt svensk kulturskatt som är på väg att gå i graven. Jag länkar vidare till hennes blogg så ni får beskåda denna ursvenska kultur som militärmusiken är.
http://frkberg.wordpress.com/

Det finns även en lista som ni bör skriva på för orkestern:
http://www.bevaramarinensmusikkar.se


RSS 2.0