Nu blev det mycket att göra :o)

Äntligen ser det ut att lösa sig med vårt boende. Vi har fått en stor 3:a från 1 juli. Vi har folk som är intresserade att byta sina 4:or mot vår 3:a. Det verkar inte bli några problem. Nu är jag mitt uppe i att fixa med lägenheten och sen ska den ut till försäljning. Förhoppningsvis kan jag sälja den till en av Annas arbetskamrater. Utan mäklare tjänar både han och jag på eftersom mäklarkostnaden blir minst 60000:- Mäklaren tar 5-7% av försäljningspriset. Jag kan hålla lägre pris men ändå få lite mer i vinst.


Jag längtar verkligen till detta är klart. Då ska det inhandlas playstation 3 och lcd tv till den nya lyan. "Slapp"- jag fick just en tankesmäll av Anna. Diskmaskin går först. Få nog hålla med om det :o)


Det bästa scenariot som kan hända är att ovanstående löser sig och att jag sen får första tjing på en jaktmark som några bekanta verkar veta om. Den är inte uthyrd än. Kommer jag in där har jag en mark helt för mig själv 45 min från hemmet. Det skulle vara GULD. Slår allt detta in blir jag överlycklig.

Tack alla kvinnor

Otroligt hur det kan se ut i Sverige men nedanstående är pinsamt nog nära sanningen när det är grillsäsong :o)

Grillning
Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. 

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. 

Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).
 
När en man erbjuder sej att grilla händer följande:
 
Rutin:
1. Kvinnan handlar all mat
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.


Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN. 

Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
6. Kvinnan  går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!


Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN. 

Ännu mera rutiner:  
8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.
 
Och viktigast av allt:
10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till ( det han har misstänkt länge) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd.

Så var det med det. Jag fick ned däcken 500 kr till så 2000:- för 4st continentaldäck 195/65 15" med plåtfälg och det var "MYCKET bra pris". Dem hade rullat ca 3 månader. Det var t.o.m färg kvar från "nymärkningen". Mannen som sålde dem var tysk och jobbade på scania samt hade fått tjänstebil. Undrar om han fattade hur billiga däcken blev :o) Nåja, hans klädsel avslöjade att han inte brydde sig alltför mycket om någon 1000 lapp.


Tillbaka i Stan

Så har vi hunnit med att vara på dop hos en god vän. Vi stannade dock bara en natt mellan lördag och Söndag. Vi bokade ett hotell bakom Feskekörka. Vädret i GBG var underbart och det blev en havssallad från körkan samt en flarra vin i en park. Vi träffade en av Annas släktingar och konverserade samt bara njöt. På kvällen gick vi till olearys och konsumerade lite chips, dipp och öl. Vi blev sedan guidade av Annas släktingar till ett ölställe med 3000 sorter. När vi gick hem genom stan märktes det att folk hade börjat dricka öl tidigt. Vi var ganska skärpta så jag vill knappt tänka på hur en del av dessa fulla människor skulle se ut vi 04:00. Vi gick hem 00:00.


Lilla Felicia uppskattade sin nya vän hon fick i doppresent. Det var en gunghäst hon både kunde åka omkring med samt gunga till ett gnäggande. Mäkta söt liten tjej och inte alltför grinig.


Sommardäcken ska ju snart på. Jag ska iväg idag och köpa några bättre begagnade. Dem hade gått en sommar och såldes till ett mycket förmånligt pris. 2500 för Continental däck med fälgar är inte fy skam. Tror nog dem kan gå att få ned en 500 till.

Min åsikt om jakt- svar till Chatarina Krångh

Efter att ha läst en artikel i aftonbladet, kan jag inte bli annat än upprörd. Hur fan man kan låta en djurrättsaktivist (Chatarina Krångh) skriva en sån här artikel utan att hänvisa till djurens rätt är ju en gåta. Dem har satt upp henne som "frilanskåsör".

http://www.aftonbladet.se/debatt/article1771106.ab

Den här damen har ett sjukligt intresse för djur och hon säger mot sig själv. Där poserar hon med en fågel på sin axeln. Den ska väl vara ute i det vilda och inte bli något gosedjur åt människor om man ska ta hennes åsikter på allvar. Denna dam rehabiliterade dessutom en skadad kråka i 5 månader. Ur jaktligt och faunamässigt sammanhang har människan orsakat att det finns på tok för mycket kråka bla genom våra soptippar. Detta lider andra djur av exempelvis rådjurskid, andra fåglar samt kanin och harungar. Det rätta hade varit att förpassa kråkan till kråkhimlen.

När det gäller storgodsjakten som damen är så upprörd över finns en annan sida. Utan godsens utsättningar av fågel hade vi haft betydligt mindre änder och fälthönsfåglar. Dem fåglar som inte skjuts förenar sig med dem vilda bestånden men det nämner hon inte. Utsättningen finansieras med hjälp av dem pengar som jakten inbringar. Även här kommer kråkargumentet in. Vi måste ju kontrollera det vi ställer till med.

Vad den här människan också har glömt är att uppskattningsvis 300000 jägare varje år servar landet med viltvård och jakt. Javisst- jakten är till stor del för nöjes skull men effekterna av den är destå bättre.

 "Är det, som Chatarina Krångh hävdar, fel att jaga småvilt för nöjes skull, då är det lika fel att jaga storvilt för nöjes skull. Det som inte sker för nöjes skulle måste utföras yrkesmässigt.
Hur ska samhället kunna betala jägare för att skjuta 85 000 älgar om året, tiotusentals vildsvin och hundratusentals hjortar och rådjur för att hålla nere betesskador och trafikolyckor?"

Är det bättre att äta djur som har körts omkring långa sträckor samt haft en tveksam hantering? Har inte dem vilda djuren som jägarna nedlägger ett bättre liv än kor, grisar och får på bondgårdar? När man tänker så här måste man väl ändå tycka att det är mer etiskt riktigt att äta köttet från ett vilt djur. Det har vi dessutom gjort sedan urminnes tider och trots allt står vi människor i toppen på näringskedjan samt är ett rovdjur. Finns det något mer naturligt än det? Köttvärdet på vilt uppgår dessutom till ett antal miljarder varje år. Djurens rätt hävdar att kött är en miljöbov. Ur det sammanhanget sett borde dem förutspråka att man ska äta viltkött. Djurens rätt nämner inte att det miljövänligaste köttet man kan äta är vilt. Det är lokalproducerat och saknar koldioxidutsläpp.

Med ovanstående sagt anser jag att om man äter uppfött kött har man knappast rätt till någon negativ åsikt om jakt eftersom det är som att kasta sten i glashus.

"Massvis med jägare har eftersöksuppdrag för att hitta trafikskadade djur åt polisen. Det eftersöksjobbet utförs gratis på fritiden. Dessa jägare hade inte lagt ner oavlönat jobb på detta om det inte hade varit kul.
Jakten är och skall förbli ett nöje".

Tack till Håkan Spuhr och hans artikel i samma ämne. Vissa citat har jag tagit från honom.

När det gäller djurens rätt bör man vara oerhört försiktig innan man uttalar sig allt för positivt om deras verksamhet. Jag stödjer mig på dessa utdrag ur deras handbok:
"Men verklig förändring kommer inte förrän rörelsen själv börjar utöva makt mot förtrycket. För det behövs också en tredje taktik, det jag kallar agitation, och som även inkluderar förstörelse av egendom om så behövs."

"Direkt-aktions-rörelsen har lyckats föra kampen framåt där politiskt arbete och utbildningskampanjer stått maktlösa inför en stat som bara finns till för att skydda kapitalistiska privilegier."

"Agitation och direkt aktion är därför nödvändiga medel för att nå målet: en total revolution för djuren och planeten. Gamla maktstrukturer försvinner inte utan kamp. Att staten griper in till försvar för djurförtrycket är självklart, och det bör inte avskräcka motståndsrörelsen i den fortsatta kampen."

"Tala till köttätare som du skulle tala till ett vilt djur: med mjuk röst och utan hastiga kroppsrörelser. Le, lyssna lugnt och nicka när de pratar. Omformulera vad de säger och upprepa det, så att de förstår att du lyssnar och har förstått."

Ur "För djuren - en handbok i praktisk djurrätt", utgiven av Djurens rätt.
 
För att understrycka motsägelsena av sig själva citerar jag följande:

Djurens Rätt är en uttalad antivåldsrörelse, eftersom vi anser att varken människor eller djur ska utsättas för våld. Djurens Rätt arbetar enbart med lagliga metoder. Vi vill genom demokratisk opinionsbildning, politisk påverkan och attitydförändring förverkliga våra mål."
 
Hur detta rimmar med handboken för praktisk djurrätt är ju en gåta. "Agitation" som handlar om förstörelse av egendom klassar jag inte som demokratiskt eller antivåldsbeteende. Djurens rätt är extremister som förutspråkar rena terrordåd för att nå sina mål. Dem befinner sig enligt mitt tycke i samma extrema vänsterfalang som bla Antifascistisk Aktion (AFA). Båda gruppernas demokratisyn bör ifrågasättas och motsägas.
www.djurensrätt.se
www.antifa.se

När det gäller Chatarina Krångh ska man veta att hon huserar med veganer och vänsteranhängare. Hon försvarar bla "svankvinnan"(http://www.aftonbladet.se/nyheter/article413194.ab) som riskerar att dömas för brott mot djurskyddslagen. Hon får mycket spelrum i aftonbladet men det passar väl. Det är ju en tidning som lutar åt vänster.
http://www.nordensviltrehab.se/dokument/presentationer.pdf

http://www.kkuriren.se/hermes/article/KK_20011027_38_1_4.html

http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080324/NYHETER/76679679/1057

http://www.vegan.nu/resources/filearchive/101_insandare_om_djurratt.pdf

http://www.anettejernstrom.se/content/view/48/35/

http://www.aftonbladet.se/debatt/article415544.ab

I liknande spår går även en vänsterpartist som heter Jens Holm. Han är tidigare kollega med Chatarina Krångh.
http://www.jensholm.se/2008/02/06/rosta-mot-kungen-stoppa-fageljakten/

Djurens rätt hävdar även att mäns våld mot kvinnor och djur hänger ihop. Genusperspektiv var ju det enda som saknades för denna organisation. Läs på sidan 19.
http://www.djurensratt.se/pls/portal/docs/PAGE/TIDNINGEN/LAS_TIDNINGEN/DJR0501.PDF

Grillning?

Då var det dags för årets första grillning om jag nu hinner. Det ska börja regna ikväll så det är bara att starta igång efter 18 när vi kommit hem. Det blir chilimarinerad karre, pommes, sallad och en nyttigare fetaostkräm. Jag ska iväg på systemet illa kvickt och köpa en box Penfolds Rawsons retreat. Det är de ultimata vinet till grillat och det kommer det gå åt. Grillsäsongen har ju bara börjat :o)  Jag måste ju givetvis ha lite öl med.


Nu anmälde jag flytt till Annas adress med. Det var osmart att jag inte gjort det tidigare men jag ska testa dra av för mina arbetsresor ändå. Jag har ju i praktiken varit boende hos henne. Annars får väl det kära skatteverket begära intyg av...ja, av vem då??? Det ska vara Anna i så fall.


Ha en trevlig kväll alla!

RSS 2.0