Tatuerat och klart

Då var det tatuerat och klart. Det kliar som fan nu när det läcker. Får hoppas den kommer blekna lite annars kommer jag få fylla i taggtråden med mer färg. Nyans skillnaden mellan dem båda är för stor för att jag ska vara nöjd. Men kronorna blev jäkligt bra. Jag kommer lägga in en bild inom kort. Nu är inom kort (080221)

image8

I övrigt var det en jäkligt bra dag på jobbet. Ett förslag och ide jag hade om en liten omorganisation samt namnbyte på vår enhet gick igenom. Ett företag ringde och tog referenser om en medarbetare. Jag gav bra referenser och dem ringde upp honom några minuter efter att jag pratade med dem. Dem gav honom positivt besked. Det unnar jag honom verkligen. Han ville ha ett nytt jobb och jag tror han kommer växa med det extra ansvaret han får. Här hade han stannat till lite. Då blir det nu ganska spännande att se om jag får ersätta honom. I nedskärningstider kanske dem säger åt oss att effektivisera. Magkänslan säger att jag inte kommer få någon ny, i alla fall inte i början.


Fan, jag vill ha nytt boende. Är det någon som läser detta som har en 4-6 rums lägenhet i Solna/ Sundbyberg att hyra ut så skriv en rad eller 2.

Tatueringsdax

Då var det dags att visa lite patriotism. I morgon ska jag tatuera in det äldsta statsvapnet som finns- Moder Sveas tre kronor. Dem kommer att förgylla min axel. Jag ska göra dem i klassisk skuggad form. Jag läst på lite om dem och det var då jag bestämde mig.


                                                                                           

"Historien om Sveriges riksvapen Tre kronor är minst sagt spännande! Från ett väl dokumenterat fynd i Avignon, Frankrike, vet vi att de tre kronorna användes som svensk rikssymbol år 1336, men redan 75 år tidigare fanns de på mynt från Sverige. Från tiden då Magnus Ladulås regerade, d v s 1200-talet, finns tre kronor avbildade som rikssymbol och därefter har kungarna Magnus Eriksson och Albrecht av Mecklenburg använt dessa som symboler för Sverige och den svenska kungamakten. I den tyska staden Kölns enorma katedral finns relikerna efter de tre vise männen eller heliga tre konungar, som de också kallas, bevarade.

Man vet att dessa tre guldskrin från början var försedda med kungakronor i rent guld. Våra historiker tror att den med tiden alltmer fromme Magnus Ladulås som tecken på sin vallfärd till Köln tog de tre kronorna som sitt vapen. De tre kronorna fanns dock redan under 1100-talet, då som symbol för Fadern, Sonen och den Helige Ande.
Moderna historiker hävdar att de första svenska kungarna och den framväxande kristendomen tog hjälp av varandra för att skaffa sig makt över det landområde som senare kom att kallas Sverige.

Det svenska riksvapnet Tre Kronor har använts som symbol i obruten följd fram till våra dagar och är idag världens äldsta, i fullt bruk använda statssymbol."


http://www.svenskamedalj.se/cgi-bin/bin/news.cgi?actionID=appDetailNews&newsId=12&mode=

Jag har fler tattar på g men denna kommer jag börja med och det blir min andra.


Var nöjd med- allt som livet ger...

Sitter med mitt analyserande jag och funderar över livets gång samt hur fort saker går. Vissa utmaningar man har framför sig kunde man inte ens tänka sig in i för 1 år sen. Än mindre kunde jag tro att det skulle ta den vändning det har tagit. Vill inte skriva för mycket så detta kommer att bli ett ordbajs inlägg som knappt någon kommer se hela vidden av.

Just nu är det febril hjärnaktiveitet  för att hitta ett annat boende. Vet det fan hur man ska göra för att ragga fram en 4a eller 5a i en stockholmskommun. Det kommer krävas lite metoder utanför det vanliga kösystemet. Förhoppningsvis har min tidigare hyresvärd lite kontakter i den privata fastighetsägarsfären. Där kan lösningen finnas. Vem vet, man kanske måste hosta pengar för att få ett kontrakt. Nåja- spekulationer men vi får se hur det går. Köpa en BR lägenhet för 2.5-3 miljoner är jag inte så sugen på för det är vad det kostar där vi vill bo.


Jag sköter mig ganska bra

Måste säga att det nya året börjat perfekt när jag tänker på motionen. Jag har hållit nästan konstant 3 tim styrke samt 2 mil löpning i veckan. Detta har jag delat på följande sätt:


Måndag: Gymet, Rygg, baksida/utsida axlar, Triceps.

Tid 1,5 tim


Tisdag: Löpning, 1 mil


Onsdag: Gymet, Bröst, biceps, mage, framsida axlar.

Tid 1,5 tim


Torsdag: Löpning, 1 mil


Det som saknas nu är att jag ev måste öka på något av styrkepassen med 20-30min benträning. Kan ju även lägga in ett turbostyrkepass på helgen men vi får se. Förstår inte hur jag ska orka löpa och träna ben samtidigt. Men, men...det har man gjort förr fast nu har man ju blivit gubbe.


Frågan är om jag ska satsa på min motion och hälsa ett snäpp till nästa månad. Skulle kännas tungt att börja dra in på mina kära helgöl. Jag kanske får gå ned till 2 glas vin eller någe. Nåja, jag ska inte överdriva i början :o). Ska nog börja med att bara ha en "äta och dricka fritt dag" till att börja med. Just nu här det lite "high chaparall" hela helgen.

Hoppas man får vara frisk. Både Emil och Elin har varit förkylda samt här på jobbet snörvlas det överallt. Nu har jag snart klarat dem 14 dagarnas inkubationstid på förkylningen. Detta blir en avgörande vecka.

Mina tatueringstankar har nått nya höjder. Först var jag inne på att tatuera in en muskulös krigarviking på vänstra armen.  Jag har sedan tidigare en lite kraftigare taggtråd på den högra. Nu är jag inne på att göra en ny taggtråd av en annan typ på den vänstra samt rita in "tre kronor" på bröstet eller på någon av armarna. Jag spånade även på lite tribes på trapetcius/ryggen men det får bli en senare fråga.

RSS 2.0