Regn och rusk

Det var då en befrielse att man inte hade semester. HA - HAAAAA, nu är jag riktigt skadeglad. Kanske kan man pricka in dem rätta veckorna i år. Förra året hade jag sol 3 dagar på min semester.


I vår nya lägenhet har vi målat om Elin och Emils rum. Elin fick en rosa fondvägg och det blev ett klassiskt flickrum lämpligt för henne. Emil fick alla rummets väggar i en snygg blågrå ton. I vårt sovrum la vi till en olivgrön fondvägg tillsammans med dem vita tapetserade väggarna. Kommer bli kanonbra med våra Malmmöbler (Ikea)i ljus ek.


Det nya området bjöd på en liten överraskning. När jag och Anna går mot affären hinner vi till torget innan vi hör skrik samt ser 2 negrer som slåss. Dem faller till marken och i handen på den ene blänker en stor förskärare. Vänner till dem kliver in och särar på dem. Skrik och gap fortsätter samt att kniven fortfarande är framme. Jag tar upp telefonen och ringer 112. Polisen får signalement på den som är beväpnad. Gänget börjar avlägsna sig. 5st går åt ett håll och en slagen neger åt det andra. Vi tittar och följer gänget på avstånd. Gänget försvinner iväg och polisen kommer efter 5min. Vi talar om var dem gått och dem påbörjar sitt sök. Jag vet inte hur det där gick men när jag går till affären dagen efter finns en polisbuss tillsammans med en vanlig polisbil, uppställda på torget. En 3:e bil cirkulerar längre upp efter gångvägarna. Undrar om det gav något mer efter det att vi ringde. Helt klart blev polisnärvaron stor. Kanske var bråk på kvällen med och nu blev budskapet- Stick- här bestämmer vi. Man kan ju alltid hoppas.


Min lägenhet får jag vänta till Augusti/ September med att sälja. Det har varit skitdåligt drag på fastighetsmarknaden. Mycket beror på sommaren men det höga oljepriset och larm om räntehöjningar tror jag också spelar in. I helgen blev jag varse om att en av budgivarna har varit en kompis till min granne. Grannen köpte sin lägenhet för 980000 förra hösten. Dem försökte få min för 850000 men där tvärnobbade jag. Jag satt på balkongen i kalsonger när dem kom ut och började surra. Genast kom vi in på lägenheten och dem försökte få reda på vad jag kunde tänkas släppa den för och vilken privatekonomi jag hade i övrigt. Jag gav ett ganska obrytt intryck när det gällde min privatekonomi och det ledde till kommentaren "Du verkar då verkligen inte ha några ekonomiska bekymmer". Det var precis den uppfattningen jag ville skapa. Då kanske dem höjer sina bud i höst när dem märker att jag inte kommer släppa den för skitpengar. Jag kommer också höja utgångspriset. Någon budgivning tänker jag inte sikta på att trigga med ett lågt utgångspris. Det får komma om det kommer.

Dessa klagande Socialister

Allt är alliansens fel. Bensinpriser, global inflation, oljepriserna och sjukskrivningar. Till och med media för en vinklad kamp för socialisterna. Man kan fan inte tro att det är Sverige. Vi bör döpas till den kommunistiska lärans land. SVT borde döpas till sossepropagandans mediamaskin.

Ekot hade svårt att leverera oberoende journalistik igår. "Trots regeringens löfte ökar utanförskapet", var budskapet med anledning av att 4 000 personer har hamnat i utanförskap ­sedan mars i år. Det ska ställas mot de 167 000 som har lämnat utanförskapet sedan maktskiftet. Snacka om att viss media verkar ha ett intresse av att vrida sanningen.

Tandvårdsreformen som sossarna lovat genomföra i 3 mandatperioder genomförs nu av alliansen.

Arbetslösheten är den minsta sedan 80- talet.

Pensionärerna får en skattesänkning på 200kr i månaden. Detta ska ställas mot socialdemokraternas 120kr på 12år. Då kommer vissa pensionärer igång och hävdar att dem straffbeskattas fast dem inte beskattas hårdare nu än när sossarna styrde. Dem arbetande beskattas mindre men det är ju inte heller bra. Faktum är att dagens pensionärer knappt betalat ett skit in till pensionen om man räknar. 1200 miljarder i statskuld och en massa devalveringar är vad föregående generationer och politiker jobbat fram. Vissa pensionärer har fått lån samt hus betalda av inflationen. Dem som får spara privat till pensionen är den nuvarande arbetande befolkningen eftersom det inte finns pengar.

Riksgälden rapporterar nu om rekordöverskott i statens finanser. Detta går direkt in till avbetalning på skulden som nu minskar stadigt. Försäljningen av vin och sprit gick till statsskulden och detta genererade en sänkning med 2 miljarder per år i räntor. Men försäljningen av statliga "kassakor" är ju dåligt säger socialisterna. Vin och sprit som sossarna gillar att beskatta hårt för att det är skadligt för folkhälsan. Men att äga företaget som står för skadligheten och dra in pengar på det är helt ok enligt sossarna- dubbelmoralens mästare.
Fimpa klagandet och inse att Sverige aldrig mått bättre även om nu tuffare tider är på gång. Dem tuffa tiderna beskylls alliansen för redan.

En vanlig arbetare har fått 1300 i skattesänkning men det duger inte heller.

FRA lagen har media vinklat till att det ska gälla massavlyssning vilket är helt taget ur luften och påhittat. Det handlar inte om det utan att lyssna efter utvalda ting.  Sanningen är att media inte har en aning men man väljer att rapportera det negativa. Som att avlyssningen skulle vara något nytt. Den har pågått hur länge som helst. Det vi inte har snappat upp har amerikanarna. Det är lite besvärligt men dem lämnar gärna ifrån sig underättelseuppgifter så i praktiken har den vanliga avlyssningen blivit känd för befolkningen. Ramaskriet är ett faktum och media utnyttjar tillfället att sänka alliansen. Att det var sossarna som kom på lagen från början skall det talas tyst om.

RSS 2.0